fbpx

Jonatan Unge Solo – En alldeles egen standupturné

Jonatan Unge Solo – En alldeles egen standupturné. Jonatan Unge har de senaste åren blivit en av Sveriges mest älskade komiker. Han har turnerat med standup-sällskap som SEMST och Comedy Carneval. Han har underhållit oss i poddar, radiosammanhang och tv-program som “På spåret” och “Alla mot alla”. Vad han däremot inte har gjort är en egen soloturné – förrän nu! “Det påstås att folk har velat ha mer av mig. Men man ska ju vara försiktig med vad man önskar för det KAN bli verklighet. Och ja, nu har det blivit det.” säger Jonatan Unge. Den 7 mars kommer Jonatan med ”Jonatan Unge Solo – En alldeles egen standupturné” till Falkenbergs Stadsteater!

Att bli långrandig

– Jag ser fram emot att få möta min publik utan stödhjul. Man kan ju aldrig garantera att något blir bra. Men denna gång kan jag med hundra procent lova att det i alla fall blir långt. Tidigare har jag alltid behövt komprimera mig. Jag har nu fått lyxen av att kunna ägna mig åt det alla män i min ålder önskar mest av allt – nämligen att bli långrandig, säger Jonatan.

Årets manliga komiker

Jonatan Unge har kört standup sedan mitten av 00-talet. 2019 utsågs han till ”Årets manliga komiker” på Svenska Standup-galan. 2022 nominerades han till ”Det svenska humorpriset”. Han har bland annat gjort hela åtta turnéer tillsammans med Branne Pavlovic och Ahmed Berhan under namnet SEMST . Jonatan har även turnerat med bland andra Petrina Solange och Magnus Betnér under turnéflaggen Comedy Carneval. Med andra ord är han ingen duvunge i dessa sammanhang. Men det är först nu han tar steget fullt ut på egen hand med ”Jonatan Unge Solo – En alldeles egen standupturné”.

– Innan har ni fått se mig i ett sammanhang. Nu med denna show möts vi helt utan sammanhang och jag hoppas det inte kommer äckla er, hälsar Jonatan.

– Denna föreställning kommer handla om allt jag är intresserad av. Som sex, hur jag ser på sex, samhället, vad jag har för åsikter om det. Historia, mina tankar om historia. Fenomen i allmänhet, mina vinklar på dessa fenomen och andra grejer. Samt vad jag har att säga om just andra grejer, säger Jonatan.

Premiär på Moriska Paviljongen i Malmö den 8 februari

”Jonatan Unge Solo – En alldeles egen standupturné” har premiär på Moriska Paviljongen i Malmö den 8 februari 2024. Kort därefter besöker Jonatan under våren ytterligare 17 städer som till exempel Karlstad, Stockholm, Göteborg, Växjö och Umeå.

Vi hälsar Jonatan Unge varmt välkommen till Falkenberg och Falkenbergs Stadsteater

Boka era biljetter här och kom och se in ”Jonatan Unge Solo – En alldeles egen standupturné” hos oss på Falkenbergs Stadsteater den 7 mars kl. 20.00.
Biljetter: från 425 kr/styck.
Föreställningen pågår i 90 minuter utan paus. 
Falkenbergs Stadsteater öppnar en timma innan föreställningsstart med en liten förakt i foajén. Strax därefter öppnar vår bar- och kioskförsäljning för den som önskar.

Varmt välkomna.